General Questions about Kerala - PSC Lab Assistant Exam 2018

1) Which of the following made Malabar under control of British rule

a) Kundara Proclamation
b) Malabar Rebellion
c) Kulachal War
d) Srirangapattanam Treaty

Answer: Srirangapattanam Treaty

2) The famous place Mannady, where Veluthambi Dalava suicide is in which District

Answer: Pathanamthitta

3) Who Started Yoga Kshema Sabha

Answer: V T Bhattathirippad

4) Which is the famous agitation held during 1932 in Kerala

Answer: Nivarthana Agitation

5) Kabani is tributory of which river

Answer: Kaveri

6) The first anual meeting of SNDP 1905 held at

Answer: Aruvippuram 

7) The poem starting "Varuka Varuk Sahachare, Valiya Sahana Samaramayi..." was written by

Answer: Amshi Narayana Pillai

8) Who is the Minister of Forest in Kerala

Answer: K Raju

9) Keralite who become Chairman of UGC

Answer: V N Rajasekhara Pilla

10) Who inaugurated the Paliyam Agitation in December 4th 1947

Answer: C Kesavan

Comments

Popular posts from this blog

PSC Previous Questions and Answers - Kerala Facts

Latest PSC Previous Questions - Important Questions for Secretariat Assistant Exam