Posts

Showing posts from October, 2018

PSC Secretariat Assistant Questions Solved - 2018 - Kerala Facts

PSC Secretariat Assistant Questions Solved - 2018

E Harikumar got Sahithya Academy (India's National Academy of Letters) award for his work

Answer: Dinosarinte Kutti

Choolannur Bird Santuary is located at

Answer: Palakkad

Kerala Highway Research Institute is located at

Answer: Thiruvananthapuram

Which dam is located in Karamanathodu, an offspring of the Kabani River

Answer: Banasura Sagar Dam

Who authored the book Sithanubhoothi

Answer: Brahmananda Sivayogi

Which Indian state declared Jackfruit as their official fruit of state

Answer: Kerala

The wild life sanctuary which is part of Nilagiri Biosphere Reserve

Answer: Muthanga

Jurisdiction of Which high Court extents to the Union Territory Lakshadweep

Answer: Kerala




Secretariat Assistant Exam Question Answers 2018 - Solved Questions

Secretariat Assistant Exam Question Answers 2018 - Solved Questions
1) The Headquarters f KILA is at

Answer: Thissur

2) Who is the President of Kerala

Answer: P Sadasivam

3) Mokshapradeepam was written by

Answer: Brahmananda Sivayogi

4) Which is first fully electrified district of India

Answer: Palakkad


PSC Prvious Questions & Answers - Kerala Facts

1) Where did Chavara Kuriakose Elias Achan established first press in Kerala

Answer: Mannanam

2) The Book Arul Nul was written by

Answer: Vaikunda Swamikal

3) Sadhujana Paripalana Sangham was founded by

Answer: Ayyankali (year - 1907)

4) Vakkom Abdul Khadar Moulavi published  Al Islam  in _____ language.

Anwer: Arabimalayalam

5) Who was the first editor of  Swadeshabhimani  weekly

Answer: C.P. Govindapillai

6) Velakkaran  was published by

Anwer: Sahodaran Ayyappan

7) Nair Service Society first school in Kerala was started at

Answer: Karukachal

8) Kumaragurudevan founded Prathyaksha Raksha Daiva Sabha at

Answer: Eraviperoor

9) How many persons signed in the Malayali Memorial

Answer: 10038

10) Literary criticism on modern lines in Malayalam was started by

Answer: A.R. Raja Raja Varma


PSC Previous Questions and Answers - Kerala Facts

1) Diesel power project in Kerala

Answer: Brahmapuram

2) District with longest sea shore in Kerala

Answer: Kannur

3) Place with highest gold deposit in Kerala

Answer: Nilamboor

4) Who is known as Mayyazhi Gandhi

Answer: I K Kumaran Master

5) The Malayalam term Ohari taken from which language

Answer: Persian

6) First Census in India held in which place

Answer: Travancore

7) First Electricity Minister of Kerala

Answer: V R Krishna Iyyer

8) Who translated Horthus Malabaricus into Malayalam

Answer: K S Manilal

9) Malayalam film which got award from British film Institute

Answer: Elippathayam

10) Who is known as Golden ruler of modern Travancore

Answer: Swathi Thirunnal

Latest PSC Previous Questions - Important Questions for Secretariat Assistant Exam

1) Who started the Swadesabhimani Newspaper in 1905 January 1

Answer: Vakkom Abdul Khader Moulavi

2) Which act confirms for the assured time period on services from Government departments

Answer: Service Right Act

3) Silent Valley National Park is Inaugurated by

Answer: Rajiv Gandhi

4) Asia's first Butterfly saffari park is in

Answer: Thenmala


5) Christu Mada Chedanam was written by

Answer: Chttambi Swamikal

6) The first Malayalam poet appeared in post stamps

Answer: Kumaranasan

7) The quarterly literary journal Vivekodayam was established in

Answer: 1904


8) Ananda Sutram was written by

Answer: Bhramananda Swamy Sivayogi

9) Ritty Lukose describes who as the Political father of Eazhavas

Answer: Dr. Palpu
10) Who is the present Chairman of Kerala Lalithakala Academy

Answer: Nemom Pushparaj