PSC Prvious Questions & Answers - Kerala Facts

1) Where did Chavara Kuriakose Elias Achan established first press in Kerala

Answer: Mannanam

2) The Book Arul Nul was written by

Answer: Vaikunda Swamikal

3) Sadhujana Paripalana Sangham was founded by

Answer: Ayyankali (year - 1907)

4) Vakkom Abdul Khadar Moulavi published  Al Islam  in _____ language.

Anwer: Arabimalayalam

5) Who was the first editor of  Swadeshabhimani  weekly

Answer: C.P. Govindapillai

6) Velakkaran  was published by

Anwer: Sahodaran Ayyappan

7) Nair Service Society first school in Kerala was started at

Answer: Karukachal

8) Kumaragurudevan founded Prathyaksha Raksha Daiva Sabha at

Answer: Eraviperoor

9) How many persons signed in the Malayali Memorial

Answer: 10038

10) Literary criticism on modern lines in Malayalam was started by

Answer: A.R. Raja Raja Varma


Comments

Popular posts from this blog

PSC Previous Questions and Answers - Kerala Facts

General Questions about Kerala - PSC Lab Assistant Exam 2018

Latest PSC Previous Questions - Important Questions for Secretariat Assistant Exam